Det er liten tvil om at Björn Svensson vet hva som trigger Michelin folkene for hver gang han lager en ny restaurant vanker det en Michelin-stjerne. Han har før drevet Restaurant Oscarsgate, Fauna og Galt som alle har fått det ulimate stempelet fra bildekkfabrikanten.

I fjor vanket det nok en stjerne, denne gangen for Schlägergården. Restauranten Lilleaker i Oslo legges ned. I pressemeldingen står det at siste åpningsdag blir 31. januar neste år.

I den økonomiske situasjonen, sånn som den er nå, så har jeg lite å stille opp med den beliggenheten. Det har også ført til at det er dårligere økonomi. Vi har jo fått mye skryt og sånn, men det må jo være bærekraftig business-messig også. Og stamgjestene som kom mange ganger i året når vi lå i sentrum, de er her sjeldnere enn før, sier eier Björn Svensson til Dagens Næringsliv.

Les: Nasjonalmuseet stiller ut «Rigide et courbé» verdt en kvart milliard

Svensson forteller at han har underrettet Michelin-guiden om stengingen.

Han åpnet restauranten Schlägergården på Lilleaker i Oslo i 2021. Året etter fikk restauranten en stjerne i den anerkjente Michelin-guiden, men 31. januar neste år blir restaurantens siste åpningsdag.

Les: Meta introduserer AI-assistenter