Advertisement

Det er «ingen» som vet hvem Banksy er. Det hevdes han er født i Bristol i 1970 årene.

Han har i sin kunst, som startet å dukke opp i storbyer over hele verden, gått rett i strupen på unnskapen til millitæret, det kapitalistke systemet som ødelegger kloden og miljøet.

Les på Sporten: Ruben Neves innrømmer at han dro til Saudi-Arabia for pengene

Han (eller hun) bruker bilder som er humoristiske og samtidig setter igang en tankeprosess hos de som ser hans kunst. I mange år var det en jakt på å finne ut hvem han er og noen «idioter» har faktisk fjernet katekunst han har laget.

Nå derimot er hans verker ekstremt verdifulle. Banksy har tjent hundretalls millioner på sin kunst og kommuniserer med omverdenes gjennom forleggere og agenter.

I februar kommer Banksy-utstillingen «The Mystery of Banksy – A Genius Mind» til Økern-senteret i Oslo.

Det må sies å være litt ironisk at en «anti-kapitalistisk» kunster, som er mangemillionær kommer med sin kunst til et kjøpesenter!.

Fra 23. februar vil 150 reproduksjoner av gatekunstnerens verker vises frem. Utstillingen skal ikke være godkjent av kunstneren selv, på grunn av hans anonyme status. «Vi er utrolig stolte for å kunne åpne dørene til denne storslagne utstillingen på Økernsenteret» sier arrangør Bjørn Heiseldal ved Thalia teater i pressemeldingen.

1,4 millioner personer har besøkt utstillingen siden den åpnet i München våren 2021. Den har siden vært innom både Wien, Berlin, Zürich, Hamburg og Malmö.

Les på F7: Nå kommer filmen om Bob Marley