Advertisement

Ingrid Røynesdal blir ny direktør ved Nasjonalmuseet. Hun kommer fra jobben som administrerende direktør for Oslo-Filharmonien, der hun har vært leder siden 2013.

«Med det nye Nasjonalmuseet har vi et museum i verdensklasse, og det er en stor oppgave å videreutvikle og ta det nye museet inn i fremtiden. Ingrid Røynesdal er en rutinert og moderne kulturleder, med meget god kjennskap til både norsk og internasjonalt kulturliv. Vi gleder oss til at hun skal lede og videreutvikle Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design» sier Nasjonalmuseets styreleder Maria Moræus Hanssen i pressemeldingen.

Les på F7: Klatret tilbake til verdens tøffeste liga


Røynesdal erstatter Karin Hindsbo, som blir ny direktør ved Tate Modern.

– Jeg har store ambisjoner for Nasjonalmuseet. Først ser jeg fram til å bli kjent med museets mange dyktige medarbeidere, slik at vi sammen kan sette retning for årene som kommer, sier Røynesdal i en pressemelding.

– Jeg gratulerer Nasjonalmuseet med et godt valg og gleder meg til å samarbeide med Ingrid Røynesdal, sier Trettebergstuen.

– Jeg er glad for at styret valgte en erfaren leder innen kunst- og kulturlivet som har både bakgrunn fra museumsfeltet og kan vise til gode resultater på musikkfeltet, legger hun til.

Hun har styreerfaring fra blant annet Aschehoug forlag, Talent Norge, VGTV og arbeidsgiverforeningen Spekter.

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) mener det har vært mange gode kvalifiserte søkere til direktørstillingen, og hun berømmer styret ved Nasjonalmuseet for et grundig arbeid med ansettelsen av den nye direktøren.

Røynesdal er utdannet statsviter og klassisk pianist og har museumsbakgrunn som direktør for KODEs komponisthjem i Bergen i 2011–2013.

Les på Engelske klubber: Bekreftet!