Advertisement

For femte gang arrangeres FjellPride på DNT-hytta Sota Sæter.

DNTs betjente hytte Sota Sæter i Breheimen har de siste årene arrangert FjellPride i juli, og i år markeres femårsjubileet med et omfattende og variert program. Fra torsdag 6. til søndag 9. juli skal kjærlighet og mangfold feires omgitt av vakker natur på den historiske Sota Sæter.  

– Pride er viktig hvert år, og i år føles det enda viktigere enn noen gang. For ett år siden var det så vidt vi kunne arrangere FjellPride etter terroren under Oslo Pride. Nå må vi vise våre skeive venner og gjester at vi ikke glemmer, og at de alltid er velkomne hos oss og i naturen, sier Ove Lilleengen som er vertskap på Sota Sæter og del av arrangementskomiteen.   

Han forteller at FjellPride skal være være morsomt, trygt, by på noe til ettertanke og ikke minst gode naturopplevelser. Arrangørene samarbeider godt med både lokalt politi og kommunen for å skape en god ramme rundt arrangementet.  

Fortsatt ledige plasser 

Lilleengen forteller at det fortsatt er noen ledige plasser både innendørs og i teltområdet, og at det derfor fortsatt er mulig å kjøpe festivalpass. Det må imidlertid gjøres på forhånd. Man kan også kjøpe dagsbilletter.  

Dagene er fylt med konserter, underholdning, fjellturer og friluftslivsaktiviteter. Det blir også pride-parade, regnbuemesse, leker og kurs.  

  • Les mer om FjellPride, programmet og billetter/overnatting her: www.fjellpride.no  

Stolt DNT 

DNTs generalsekretær Dag Terke Klarp Solvang hyller innsatsen bak det årlige FjellPride-arrangementet.  

– Jeg er stolt over alt vertskapet på Sota Sæter, frivillige og ildsjeler gjør for å skape en vakker feiring av Pride, aksept og mangfold på den unike plassen som Sota Sæter er. De fortjener en stor takk! Jeg håper mange slutter opp om Fjellpride og alle andre store og små markeringer i år, sier Klarp Solvang.  

Han skal være turleder for en flere dagers tur som ender på Sota Sæter i tide til FjellPride.  

Selv om han gleder seg til markeringene, er han tydelig på det alvorlige bakteppet i år.  

– Det gjør vondt at vi i planleggingen av PRIDE-arrangementene våre må snakke med politiet om sikkerhet. At vi må få politiets vurdering av hvorvidt det er trygt å gå på tur i naturen, med fargerike klær på og kjærlighet i sekken. Det viser hvor viktig det er at alle slutter opp om Pride.