Advertisement

Hvalrossen Freya fikk global oppmerksomhet da hun turnerte i Nord-Europa og har nå blitt udødeliggjort med en statue i naturlig størrelse. – En hvalross som ble en global kjendis i fjor etter at den ble sett sole seg i en norsk fjord før den ble avlivet, har blitt hedret med en bronseskulptur.

Den norske kunstneren Astri Tonoian skapte statuen, som ble avduket lørdag ved havnen i Oslo – et lite stykke unna der det 600 kilo tunge pattedyret ble sett hvilende sommeren 2022.

Hvalrossen, oppkalt Freya etter den norrøne kjærlighetsgudinnen, ble raskt en populær attraksjon, for populær.

Les: Har reist langt for å snakke med mammaen og pappaen til Jude Bellingham

Freya tilbrakte også tid på den nordøstlige kysten av England, og trakk til seg folkemengder for å se hvalrossen etter å ha blitt sett på steinene ved Seahouses, Northumberland, i november i fjor.

Norske myndigheter tok imidlertid senere beslutningen om å avlive den, noe som forårsaket offentlig forargelse fordi de sa at folk ikke hadde fulgt anbefalingene om å holde seg på trygg avstand.

Les på F7: Jack Dorsey lanserer demokratisk Twitter konkurrent

En crowdfunding-kampanje i fjor for å finansiere skulpturen. Det private initiativet klarte å samle inn rundt 270 000 norske kroner innen oktober.