God sommer med NRK

0
42
Det er mye å glede seg til. Årets sommerkonsert med KORK finner sted i august og Norges fotballandslag spiller VM i juli. «Fantorangens vitseshow» er en av mange podkaster for barn i NRK Radio, og i NRK TV kan du se massevis av drama, inkludert Henriette Steenstrups «Pørni»

Store sportsbegivenheter, lettbeint lydinnhold og neglebitende TV-drama er blant sommerens innhold på NRK. Smil og få hvilepuls med «Reiseradioen» på øret, og øk hjerteslagene litt med fotball-VM på TV-skjermen.

Her er en oversikt over lyd- og TV-tilbudet på NRK i sommer.

Fotball, friidrett og medaljejakt

null

Jakob Ingebrigtsen er en av flere norske stjerner det er knyttet store forhåpninger til under sommerens friidretts-VM.

De store sportsbegivenhetene står i kø denne sommeren og kan alltid følges i NRK TV, på NRK.no samt på én av NRKs TV-kanaler.

Allerede 16. juni starter NM-veka, NRKs største breddesatsing. Her skal vi kåre norgesmestere i både store og små idretter. NM-veka arrangeres i Trondheim og Stjørdal og pågår fra 16. – 21. juni.

For våre friidrettsstjerner er det mye prestisje og medaljer å kjempe om i sommer. Diamond League ruller videre i juni og juli, og friidretts-Norge samles på Jessheim for å kjempe om titler i friidretts-NM 06. – 08. juli.

Årets store høydepunkt er imidlertid friidretts-VM i Budapest 19. – 27. august. Norge har flere medaljehåp som det er store forventninger til. Karsten Warholm, Jakob Ingebrigtsen, Sondre Guttormsen og Karoline Bjerkeli Grøvdal er blant norske stjerner med VM som det store målet denne sesongen.

Sportsbegivenheter dekkes bredt i NRK. Klikk deg inn på NRK.no for å holde deg oppdatert gjennom hele sommeren.

Gjeve fotballmesterskap

null

De norske fotballjentene sikret seg VM-billett etter at de gikk seirende ut av sin gruppe i kvaliken. For første gang konkurrerer 32 lag om verdensmestertittelen, og mesterskapet ligger an til å bli det mest besøkte idrettsarrangementet for kvinner gjennom tidene.

Det blir en veldig spennende sommer for norske fotballentusiaster, da Norge deltar i hele tre mesterskap. Både U21- og U19-landslaget på herresiden er kvalifisert til EM, og Norge er blant de 32 nasjonene som deltar i sommerens fotball-VM for kvinner.

20. juli spilles åpningskampen i fotball-VM for kvinner, og Norge er nok en gang kvalifisert når verdens beste landslag skal kjempe om VM-tittelen, denne gang i Australia og New Zealand. Hvor langt kan Hegerberg, Graham Hansen og resten av jentene nå?

Norge møter vertsnasjon New Zealand, Sveits og Filippinene i gruppespillet. NRK og Viaplay deler rettighetene.

null

NRK og VG skal sammen vise alle kamper fra U21-EM og U19-EM. F.v: NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith, VG-kommentator Vegard Aulstad, NRK-programleder Emil Gukild og VG-reporter Joachim Baardsen.

21. juni – 8. juli er det U21-EM i Romania og Georgia. Norge er i gruppe med Sveits, Frankrike og Italia. 3. – 16. juli er det U19-EM på Malta. Der er Norge i gruppe med Hellas, Island og Spania. Disse mesterskapene kan du følge på NRK og VG.

Se her for full oversikt over Norges kamper.

Musikk, kjærlighet og mangfold

Midt imellom idrettshøydepunktene skal vi også feire kjærligheten. 1. juli tar vi turen til Oslos gater og årets prideparade.

null

Pål Plassen, Silje Nordnes og Robert Stoltenberg loser oss gjennom høydepunktene fra årets prideparade 1. juli.

I en 90 minutters sending med høydepunkter fra Oslo pride feirer vi mangfold og skeiv kjærlighet. Pål Plassen loser seerne gjennom årets parade sammen med programleder Silje Nordnes og reporter Robert Stoltenberg.

Årets musikalske høydepunkt

På tampen av sommeren, fredag 18. august, er det duket for årets sommerkonsert med Kringkastingsorkestret, ledet av Kåre Magnus Bergh og operastjerne Eli Kristin Hanssveen.

null

Det er duket for en musikalsk forestilling av de sjeldne når årets sommerkonsert med Kringkastingsorkestret går av stabelen fredag 18. august.

På programmet finner vi Heidi Ruud Ellingsen og Sondre Lerche som sammen synger fra musikalen Moulin Rouge for første gang. Vi møter soulstjernen Beharie som har sin orkesterdebut med KORK. Fiolinist Eldbjørg Hemsing samarbeider med den prisbelønte hiphopdanseren Navid Rezvani, og det blir kjent og kjær musikk med operasangerne Audun Iversen, Lydia Hoen Tjore og Eli Kristin Hanssveen.

Bli med på sykkelsommer

null

Et stjernelag av kjente NRK-fjes skal lose deg gjennom «Sykkelsommer» på NRK. F.v.: Julie Strømsvåg, Hans Solbakken, Amiri Horori, Ida Yasin Andersen, Else Kåss Furuseth, Silje Nordnes, Nadia Hasnaoui og Kirsti Falch-Nilsen. Andreas Wahl var ikke til stede da bildet ble tatt.

Det finnes knapt en bedre måte å oppleve Norge på enn fra sykkelsetet. Bli med når vi viser noen av våre vakreste sykkelstrekninger minutt for minutt i «Sykkelsommer».

I uke 27 går startskuddet fra Brønnøysund, via Tjøtta, Herøy, Dønna, Løkta og Nesna. Den uken sykler Else Kåss Furuseth fra onsdag 5. juli til søndag 9. juli. Kveldssendingene fra Nordland ledes av Kirsti Falch-Nilsen og Silje Nordnes.

I uke 28 går ferden til Møre og Romsdal hvor det er Andreas Wahl som sitter klar på sykkelsetet. Etappen starter på Bremsnes via Bud, Midsund, Tennfjord, Sykkylven og Urke. Kveldssendingen ledes av Ida Yasin Andersen og Julie Strømsvåg.

I tredje og siste uke av «Sykkelsommer» skal vi til Innlandet. Her sykler Hans Solbakken en rute som strekker seg fra Elveseter hotell via Vågåmo, Otta, Ringebu, Gålå og Aulestad i perioden mellom 19. juli og søndag 23. juli. Programlederne under kveldssendingen er Amir Horori og Nadia Hasnaoui.

Dokusommer, drama og krim i NRK TV

Også om sommeren kan det være godt å sette seg ned i sofaen og la seg rive med av spennende TV-drama eller fascinerende dokumentarer.

null

PØRNI, SESONG 1: Pørni handler om tobarnsmoren Pernille «Pørni» Middelthon som sjonglerer jobb, oppdragelse, kjærlighetsliv og savnet etter sin avdøde søster.

Henriette Steenstruups prisbelønte «Pørni», den britiske spenningsserien «Happy Valley» og kjærlighetsdramaet «Tom Jones», om ung romantikk mellom fattig og rik i 1800-tallets England, er noen av seriene du kan kose deg med.

null

ANDREW – SKANDALEPRINSEN: Frå krigshelt og kongeleg hjarteknusar til klåfingra klossmajor med dårlege vener og ditto dømekraft. Historia om eit majestetisk mageplask.

Så er det ingen sommer uten dokusommer i NRK TV. «Andrew – skandaleprinsen» gir deg historien om et majestetisk mageplask, mens «Vi må snakke om Cosby» handler om «hele Amerikas far» og moralske bauta, Bill Cosby, og nyheten som snudde alt opp ned.

Feriestemning for store og små i NRK Radio

VI lytter til radio og podkaster året gjennom, men det er lite som slår en podkast på øret på farta om sommeren.

null

Det blir skikkelig feriestemning når åtte av NRKs flotteste stemmer inviterer sine favorittgjester til et møte om felles interesser, mimring, musikk og sommerfest. «Feriestemning» har nye episoder daglig f.o.m. 17. juni til 17. juli.

Fjorårets «feel good»-nyhet i podkastuniverset, «Feriestemning», er tilbake 17. juni med nye kjente fjes i uventede konstellasjoner, perfekt for den lange bilturen.

Den folkekjære «Reiseradioen» er 60 år i år, og det er et stjernelag som skal lose det norske folk gjennom sommeren med et smil om munnen. Blant annet gjør Anne Lindmo «Reiseradioen» for første gang.

26. juni er også «Sommer i P2» i gang. Helt frem til 11. august får du daglig påfyll med nye gjester med personlige historier. Robert Stoltenberg, Sophie Elise Steen Isachsen og Odd Drevland er blant gjestene som får lage en times radio, alene, med egen tekst og selvvalgt musikk på NRK Radio i sommer.

null

«Fantorangens vitseshow» er en gøyal podkast der de to vennene, Fantorangen og Pivi, har som mål å få hverandre og lytteren til å le.

Ingen artikler å vise