Advertisement

Det blir en ny sesong av den populære NRK-serien om koret hvor alle sangerne har demens.

Tv-serien om koret ble en seer-suksess da den kom på skjermen i januar i år. 

Medlemmene i koret sjarmerte og rørte norske tv-seere. Mange har ønsket å se mer – og nå kan NRK bekrefte at det blir en ny sesong av «Demenskoret». 

Innspillingen av andre sesong starter opp i slutten av august, og serien kommer på NRK i starten av 2024. 

– Har skapt ringvirkninger 

Demenskoret ble dannet i forbindelse med tv-serien, men koret har fortsatt etter at kameraene ble slått av. Nå har koret fått enda flere medlemmer, og de øver hver uke. 

Kim Wigaard er fortsatt dirigent. Sammen med musikkterapeut Jelena Golubovic, har han ledet koret videre. Begge møtte vi i første sesong og de er med også i den nye sesongen. 

– Jeg synes det er viktig og vakkert at vi får vise hvordan Demenskoret har det i dag. Prosjektet har skapt ringvirkninger landet over. Jeg tror mange av seerne ønsker å vite hvordan det går med koret vårt, forteller Wigaard som selv har hatt en far med demens. 

– Dette er serien jeg skulle ønske jeg hadde da jeg sto i den vanskeligste perioden som pårørende. Jeg føler at serien har synliggjort en gruppe mennesker som samfunnet hadde glemt. 

– Noe av det viktigste NRK kan gjøre 

Nesten en million har sett første episode av «Demenskoret», og over 870.000 har i snitt sett hver episode. Serien har fått en rekke priser, blant annet Demensprisen for Oslo, Gullrutens publikumspris og UiOs menneskerettspris. 

– Demenskoret representerer noe av det viktigste NRK skal gjøre: opplyse, underholde, gjøre publikum litt klokere og treffe folk med det de er opptatt av i deres hverdag, sier NRKs redaktør for programserien, Gitte Calmeyer. 

– Serien klarte med sine modige deltagere og pårørende å stikke hull på en stor tabu-ballong som inneholder fortielse og skam. Demens er et viktig samfunnstema som NRK vil fortsette å belyse, forteller hun. 

Serien produseres av Nordisk Banijay, med Ragnhild Seierstad som produsent. 

En mer utfordrende konsert i andre sesong 

NRK vil i den nye sesongen fortsette å følge kormedlemmene mot en ny konsert, som denne gangen vil bli mer spektakulær og utfordrende. Det viktigste er uansett å vise hva musikken betyr for kormedlemmene, og hvordan den gir dem glede, samhold og følelse av mestring. 

– Det er også viktig at vi får enda flere innblikk i hvordan det er å leve med demenssykdom, også som pårørende. I tillegg blir det spennende med en oppdatering på alt som har skjedd i landet etter at «Demenskoret» gikk på TV, sier Wigaard. 

Seerne vil bli kjent med nye kormedlemmer. Serien vil også komme tettere inn på livet til enkelte fra første sesong og følge dem i deres sykdomsutvikling. Den vil også fortelle om de ulike demens-sykdommene. 

Stolt 

Ingrid Gjessing Linhave var programleder i første sesong, men er ikke med i andre sesong. Det vil ikke komme noen erstatter for henne. 

– Å jobbe med «Demenskoret» er det fineste og viktigste prosjektet jeg har vært med på. Jeg er uendelig stolt av hva vi fikk til. Da vi spilte inn serien fikk faren min demensdiagnosen, men nå har situasjonen jeg står i som pårørende blitt vanskeligere og mye mer omfattende, så jeg blir dessverre ikke med videre inn i en ny sesong, forteller Gjessing Linhave. 

Kim Wigaard er også stolt og rørt over hva serien har betydd. 

– Mottakelsen etter første sesong var som en stor bølge av kjærlighet fra hele landet. Det er rørende og veldig godt å vite at folk har vært så støttende, ydmyke og forståelsesfulle. Det har vært helt uvirkelig og fantastisk, avslutter Wigaard som ser frem til en ny runde med serien. 

Andre sesong av Demenskoret består av fire episoder og kommer på NRK i starten av 2024. 

Hele første sesong av Demenskoret kan du se her. 

Her kan du lese mer om første sesong.