Advertisement

ak Abel slo gjennom som gjestevokalist på Gorgon City-hiten «Unmissable» i 2014. Dette var starten på en suksessfull karriere som låtskriver og artist, og nå gleder vi oss til gjensyn og konsert på Vulkan Arena 30. april!

Billetter i salg fredag 11. november kl. 10:00.

Zak David Zilesnick, som han egentlig heter, hadde skrevet og lastet opp egen musikk på YouTube siden han var 14 år. Da den unge musikeren fikk platekontrakt, møtte han den innflytelsesrike musikkprodusenten Joker. Zak og Joker ga ut en EP sammen i 2015, etterfulgt av Zaks soloprosjekt «One Hand On The Future», hvor han samarbeidet med Tom Misch på «Beautiful Escape» og Kaytranada på «Say Sumthin».

Les på F7: Helen Fielding jobber med manus til en fjerde «Bridget Jones»-film

Gjennom disse samarbeidene vokste også selvtilliten hans som låtskriver, og gjorde han klar til utgivelsen av 2017-debutalbumet «Only When We’re Naked». Samme året gjestet han også Oslo for å spille konsert på Parkteatet. Dette albumet var første gang Zak kanaliserte kreativiteten sin inn i popverden, noe som gjorde han enda mer populær som samarbeidspartner og låtskriver. Han ble blant annet bedt om å skrive hits for artister som Kygo, Avicii, R3hab & ZAYN og Paloma Faith & John Legende.

Abel leverer en særegen miks av sjelfull vokal, R&B og elektronisk pop, og har vært på hitlistene både i Europa og USA. Nå er han aktuell med ny musikk og legger ut på turné neste år.

Les: Slik blir våren på Nationaltheatret