Advertisement

I sommer har du muligheten til å oppleve Stortinget fra innsiden. På hverdager er det fire guidede omvisninger. 

– Stortinget er demokratiets hjerte og et fantastisk vakkert bygg. Man kjenner det historiske suset og den høytidelige stemningen når man kommer innenfor dørene. Om du ikke har besøkt Stortinget ennå vil jeg anbefale å benytte muligheten i sommer, sier stortingspresident Masud Gharahkhani.

I sommer åpner Stortinget dørene for folk flest på guidede omvisninger. På hverdager fra og med denne uken til og med 25. august (med unntak av 28. juni) kan folk møte opp ved inngangen ved Akersgata, på baksiden av Stortinget, for å delta. Det settes opp fire omvisninger hver dag: En engelsk omvisning klokka 10.15, og norske omvisninger 11.45, 13.30 og 15.00. Hver omvisning varer omtrent én time.

– Jeg har ofte gleden av å ta imot internasjonale gjester som er på besøk til Norge. Da synes jeg det er stas å kunne vise frem stortingssalen. Jeg forteller ofte om at pressen har sin egen plass i presselosjen inne i salen. Stortinget og stortingssalen viser på en fin måte alt det vi er så stolte av ved det norske demokratiet, sier han.

Omvisningene er gratis, og krever ingen påmelding. For eldre og bevegelseshemmede er det mulig å benytte heis.

Kontakter

Pressevakt (Vennligst ring, ikke send sms.)

Pressevakt for presidentskap, direktør og øvrig administrativ ledelse er bemannet på telefon kl. 09.00–15.00 på hverdager. E-post leses hverdager 09.00–15.00.
Tel:+47 920 10 681presse@stortinget.no