Advertisement

Krisen er under kontroll, og Rhodos er klar til å motta flere turister. – Det er veldig hyggelig å fortelle at vi igjen kan sende gjester til Rhodos fra og med lørdag, sier kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen.

Myndighetene på Rhodos melder at skogbrannene er under kontroll, med bare noen få gjenstående brannlommer i sørøstlige deler. Transport, vann og strømforsyninger fungerer nesten helt som normalt. TUI gjenopptar reisevirksomheten fra lørdag 29.juli. 

TUI fortsetter allikevel å følge situasjonen tett for å sikre en trygg og minneverdig ferie for gjestene våre. 

Sender reisende til nord i første omgang

– I første omgang sender vi reisende til de nordlige delene, hvor flesteparten av gjestene våre har kunnet nyte ferien relativt uforstyrret også under krisen. Vi ser at etterspørselen etter turer til Rhodos har tatt seg opp igjen. Det er veldig gledelig, siden lokalsamfunnet på Rhodos er helt avhengig av at turisme, sier kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen i TUI i Norge.

  • Lørdag 29/7: Oslo (2), Bergen, Stavanger og Trondheim
  • Søndag 30/7: Oslo og Kristiansand

Alle reiser gjenopptas neste uke

For reisende som har bestilt reiser til de sørøstlige delene av Rhodos, nemlig Kiotari, Lardos, Lindos, Pefkos og Plimmiri, er reisene avlyst med avganger frem til søndag 30. juli.

Reiser til sørlige Rhodos gjenopptas neste uke. Reisende som er berørt i nær fremtid er blitt kontaktet av oss for mer informasjon og tilbys mulighet for avbestilling eller ombooking til et annet reisemål. 

– Vi forstår at turisme er en viktig inntektskilde for lokalbefolkningen. Dem som ønsker å støtte gjenoppbyggingen av områder som har blitt påvirket av skogbranner, er velkommen til å gjøre det gjennom TUI Care Foundation. Vi ser frem til å ønske våre reisende velkommen tilbake til Rhodos og tilby dem trygge og minneverdige ferieopplevelser, sier Mørk-Løwengreen. 

Samler inn penger til oppbygging av Rhodos

TUI Care Foundation, har startet opp en innsamlingsaksjon til inntekt for lokalbefolkningen på Rhodos. 100 % av inntektene går til prosjekter som kommer dem til gode. 

– Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å bidra til å gjenoppbygge Rhodos. Det er jo lokalbefolkningen som har lidd mest under denne krisen.TUI Group, TUI Care Foundation og myndighetene på Rhodos har et pågående samarbeid om å utvikle lokale prosjekter med bærekraftig turisme som hovedmålsetning, sier Mørk-Løwengreen.

TUI fortsetter å overvåke situasjonen sammen med lokale myndigheter og oppdaterer våre reisende via SMS og TUI-appen, dersom det skulle komme ny informasjon. Hvis det skulle dukke opp spørsmål, er våre ansatte på stedet tilgjengelig via TUI-appen, hvor du også finner guidenes telefonnumre.