Advertisement

Nå som regjeringen har forslått å avvikle au pair ordningen blir det vanskelig å få vannet gresset på Nadderud, derfor har Bærum kommune i en hasteavgjørelse valgt å legge kunstgress allerede i sommer.

Det er ingen hemmelighet at Stabæk spiller sine hjemmekamper på en åker! – På mandag kom Vålerengas hovedtrener Dag-Eilev Fagermo med en kraftsuttalelse at «det er en skam for norsk fotball». Og Odd spiller Sondre Solholm Johansen som kommer fra Asker hvor det både er kunnstgress og vaffelsalg hadde følgende kommentar etter sesongens første kamp på Nadderud: «Det er ikke gøy å spille på en åker. Banen er helt forferdelig, men den er som den er»

Les: Da er Edwin van der Sar ledig på markedet

8. juni blir politikerne i Hovedutvalg for miljø, idrett og kultur orientert om at kommunedirektøren i Bærum har bestemt at skiftet skal starte 1. august, skriver lokalavisen for Asker og Bærum Budstikka. Daglig leder Jon Tunold i Stabæk hadde følgende kommentar: «Hvis vi kunne velge hadde det blitt lagt kunstgress der for mange år siden. Årsaken til at det ikke har blitt gjort, er spydkast og friidrett. For oss ville det vært en fordel å spille og trene på samme bane»

Stabæk har ikke hatt mulighet til å trene på Nadderud-gresset i vår. Stabæks sportssjef Torgeir Bjarmann er fornøyd med avgjørelsen. «Fra sportens side er det 100 prosent gledelig om det skjer at banen byttes i år. Det aller viktigste er at vi kan trene og spille kamper på samme underlag»

Fra et miljøstandpunt er det selvsagt ikke noe serlig med kunstgress. – EU har dessuten lagt med forbud mot å bruke gummikuler (gamle bildekk) i gunstgress.

LES: Liverpool har sikret seg med viktig forlengelse

Stabæk – Tromsø i Eliteserien 13. august blir første kamp på «Nye Nadderud». For kvinnelaget blir den første kampen 26. august.