Advertisement

Sonic Youth er et av de bandene som bare bobler over av kreativitet. – Flere av medlemmene i bandet har funnet andre måter enn musikk for å uttrykke seg. – I fjor kom støyrockkjempen Thurston Moore ut med en bok som var et kjærlighetsbrev til Manhattan, Kim og Sonic Youth.

Det lenge etter han skilte seg fra kona, bandet og dro sin vei. Kim Gordon er ute med sitt andre album og kommer tilbake til Oslo for første gang på 10 år. Kim Gordon var gjennom å være en del av legendariske Sonic Youth en viktig figur i undergrunns- og alternativmusikkscenene siden tidlig på 1980-tallet.

Les på Sporten: «Verdens beste andrekeeper» har tatt avgjørelsen som styrer veien videre

I mars ga den amerikanske musikeren, kunstneren og forfatteren ut sitt andre soloalbum, The Collective, på Matador. Den 4. november besøker hun Vulkan Arena.

I årene etter Sonic Youth, samt bruddet med Thurston Moore fra samme band, har Gordon fortsatt å være aktiv både i musikk og kunst. Hun ga ut sitt debut-soloalbum «No Home Record» i 2019, og fortsetter å stille ut kunsten sin i gallerier verden over.

Hun er en sterk forkjemper for feminisme og miljøsaken, og er en vaskeekte legende. Vi gleder oss enormt til storfint besøk!