Advertisement

Fredag 15. september er det Oslo kulturnatt med langt over 200 gratis kulturarrangementer over hele byen. Her får du en kulturell smakebit på alt det spennende Oslo kan by på enten du er barn, ungdom eller voksen.

— Oslo har et fantastisk kulturliv, og vi må gjøre alt vi kan for at alle skal få mulighet til å oppleve det. Med de store forskjellene i byen vår er det viktig å satse på kulturtilbud som er tilgjengelig for alle. Oslo kulturnatt er en hel dag og natt med gratis kultur. Jeg gleder meg, sier byråd for kultur, idrett og frivillighet, Omar Samy Gamal.

Noe for enhver smak
— Fra kl 12 på formiddagen og ut i de sene nattetimer kan du få med deg alt fra historievandringer, museer og kunstgallerier, til konserter, teater, danseforestillinger og utekino – gratis! Workshops, foredrag og kræsjkurs er også en del av programmet. Noe for enhver smak, rett og slett, sier Christin Lundevall, prosjektleder i Kulturetaten.

Alle de små og store kulturaktørene innen arkitektur, design, film, teater, historie og museum, i tillegg til kunst, litteratur, musikk og dans som er med på Oslo kulturnatt åpner dørene gratis med ekstra innhold denne dagen og kvelden.

— Her er det mange som står på både sent og tidlig for at vi skal få oppleve et så bra og variert kulturtilbud som vi kan glede oss med i Oslo til enhver tid, fortsetter Christin.

Oslo kulturnatts dronning og kulturaktørene
— Christin er Oslo kulturnatts dronning! Hun gjør en fantastisk innsats sammen med alle de flinke kulturaktørene, og har utviklet arrangementet til å bli en kjempesuksess, til inspirasjon også for andre byer. I år får vi besøk av en delegasjon fra Stockholm som jobber med noe av det samme der. Formålet med Oslo kulturnatt er å få vist frem byens kulturaktører, slik at mange blir inspirert til å bruke tilbudene resten av året, sier Stein Slyngstad, direktør i Kulturetaten.

Foran Oslo S, på Jernbanetorget ved tigeren, er det Kulturnattorg hvor du kan få veiledning av løypeguider hos VisitOslo. Det årlige arrangementet har blitt populært både for innbyggere og besøkende. Det arrangeres ett døgn hver høst, på fredagen i uke 37.

Skreddersy din egen løype
På nettsiden www.oslokulturnatt.no kan du skreddersy din egen løype på forhånd og gjøre ting du aldri har gjort før. Hak ut det du vil, og lag ditt eget kart. Du kan også bli inspirert av løypeforslagene som blir lagt ut, de er delt inn i kategorier som: Kunnskapstørste! Jorda rundt, Tidsmaskinen!, Date night/Den fleksible og nysgjerrige! Big slay, Familietur for store og små oppdagere! Raffinert, aromatisk, fyldig og rustikk! Kompisstemning!

Overalt i byen
Enten du ønsker å klatre opp i tårnet på domkirken, delta på åpne danseklasser, gå på omvisning på Nasjonalteateret, kunstvandring i Klosterenga park eller kaos på biblioteket med ungdom som tar over, er det noe som skjer overalt i byen.

Du kan gå på omvisning i Tidsbilder hos Deichman, Samuraikveld på Historisk museum, Barratt Due åpen musikkbarnehage, Kunstkall, Nobel Peace Walks eller fotoutstilling på den meksikanske ambassaden.

Hvis ikke dette frister mest kan du kanskje heller velge byvandring i hovedstaden Christiania, gå på omvisningen nytt regjeringskvartal, besøke et budhisttempel, ta operatrikken eller delta på verdens verste diktkveld. Valget er ditt. Lag din egen løype.

Kom deg enkelt rundt i byen
— Oslobysykkel er gratis med 24 timers pass, ellers er det nesten ingenting som er bedre enn å ta beina fatt. Blir det for langt, hopper du bare på en trikk, eller annen kollektivtransport. Nå er det bare å glede seg, vi teller dager og timer, sier Christin i Kulturetaten.

Related links

Emner

Kategorier


  • Kulturetaten i Oslo kommune har fagansvaret for kunst og kultur i kommunen. Kulturetaten skal tilrettelegge for et bredt og mangfoldig kulturtilbud i Oslo. Etaten forvalter økonomitilskudd til kunst- og kulturtiltak, mediestøtte, ferieleire, frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner og musikkliv. Utfører veiledningsoppgaver for arrangement i kommunen og er kommunens arkivdepot organisert fra byarkivet. Stipendordninger til kulturfeltet forvaltes også av etaten. Etaten forvalter og administrere også Oslo kommunes kunstsamling og kunstordning, og administrerer utleie av atelier og lokaler fra etatens eiendomsmasse, samt midlertidig aktivisering i Gamle Munch på Tøyen. Etaten har Oslo kulturskole, Oslo byarkiv, Oslo ladegård, Popsenteret, Øvingshotellet, Rommen scene, Vigelandmuseet og kunsten i Vigelandsparken og Oslo kulturnatt også i etatens portefølje.