Advertisement

Søndag 3. september kl. 12- 16 inviterer Oslo Havn til over 40 gratis opplevelser på havnepromenaden.

–   Dette blir en folkefest. Vi inviterer sammen med mange flotte aktører, som skaper aktiviteter langs havnepromenaden. Byens hjerte er jo her, der land møter sjø, sier havnedirektør Ingvar M. Mathisen i Oslo Havn KF.  

Langs promenaden, fra Trettenparken på Filipstad til Bjørvika, kan du oppleve alt fra veteranbåter, undervannsdroner og heidundrende piratfest med Kaptein Rødskjegg. Den populære redningsskøyta Elias tar med de minste på oppdrag. Seilskuta Christian Radich ønsker deg velkommen ombord, og det er mulig å låne både SUP-brett og skateboard. Her er noe for enhver smak og alder.

Se fullt program for Oslo havnelangs

-Vi ønsker både barn og voksne velkommen til å oppleve en dag utenom det vanlige. Det er gøy å bli bedre kjent med både havna og havnepromenaden, og alle de flotte aktørene som holder til her, sier havnedirektør Ingvar M. Mathisen. 

Havnedirektøren gleder seg til Oslo havnelangs, et ypperlig sted å legge søndagsturen. Programmet byr på opplevelser for alle aldre.   

 – Jeg er veldig stolt av havnepromenaden. Under havnelangs kan folk gå fra høydepunkt til høydepunkt. Samtidig er havnepromenaden året rundt et flott sted for rekreasjon, trim, kulturelle opplevelser og kulinariske gleder, sier havnedirektør Ingvar M. Mathisen. 

Veteranstemning og spennende båter 

I Oslo havn finnes det båter av mange slag. Her kan du besøke Oslos stolte seilskip, Christian Radich, eller gå om bord i dampskipene DS Børøysund og DS Styrbjørn. Speiderne i seilbåten Mohawk står klare for å ønske velkommen og du kan se Dyrafjeld, en gammel galeas fra 1889. Ta gjerne turen innom politibåten og brannbåten. Oslo Havns elektriske miljøbåt Pelikan plukker søppel med sitt pelikannebb. Den tar gjerne imot besøk.  

For deg som er glad i historie, byr Akershusstevnet på et rikt utvalg tradisjonsbåter. 

– Her blir det god stemning med veteranbiler, gamle motorsykler, håndverkstradisjoner og lokalhistorie, sier havnedirektøren.

Han anbefaler også historiske vandringer med Erik Ødemark og en tidsreise tilbake til 1798.

Sjørøverteater, kunst og kultur 

Den snille, men fryktløse, Kaptein Rødskjegg inviterer til piratfest på Vippetangen. Det samme gjør teaterfestivalen på Salt, med flere dyktige teaterkompanier. Mange barn vil nok også like å skape kunst med blåleire på Vippa.  

En dampende badstue venter på Langkaia, samt en båttur fra Vaterland og Sukkerbiten.

Ta også turen innom Bjørvika og omvisning på Losæter, en ekte seter midt i byen. Guidet båttur til Oslos containerhavn er også spennende å få med seg.   

Lær om livet i havet og redd hummeren  

Marinbiologer viser frem livet i Oslofjorden – ja, det er liv der. Barna kan selv leke fisk i forurenset vann og svømme inn i et spøkelseshus på land. På Vippetangen kan barna lage hummerhus for å redde hummeren. 

 – Oslo Havns undervannsdrone er i aksjon på Honnørbrygga. Den oppdager både søppel og liv i sjøen. Hos Oslo Met på Filipstad blir det også en fin anledning til å prøvekjøre roboter, forteller havnedirektøren. 

Båtturer, sport og lek 

Skur 13 på Filipstad er en populær hall for rullende aktiviteter. Utenfor i Trettenparken blir det skateshow hver time. Lån gjerne skateboard og rulleskøyter. På Filipstad gleder den lille redningsskøyta Elias seg til å seile med barna.  

Om Oslo havnelangs 

Oslo havnelangs er et årlig familiearrangement på havnepromenaden i Oslo Havns regi, og arrangeres for tiende gang. Oslo havnelangs er ett av Oslos største, gratis familiearrangementer.  På 46 poster møter du aktører som tilbyr et vidt spekter av aktiviteter.