Advertisement

Aldri før har det gått så mange mennesker i en prideparade i Norges historie.

Oslo Prides parade gikk av stabelen fra Grønlandsleiret klokken 13:00 i dag, og slo alle tidligere rekorder. 85.000 deltok i det 3,5 timer lange regnbuetoget, og fortauene var stappfulle av publikum som heiet paraden gjennom gatene.

– Aldri før har flere mennesker gått i en parade for mangfold og kjærlighet her i Norge. Dette er en manifestasjon av hvilke verdier vi skal ha i samfunnet. Mangfold er en skatt vi skal verne om. Dette er det massive motsvaret til fjoråret vi trengte, uttaler leder i Oslo Pride Dan Bjørke. Tusen takk til alle som har gått!

Første flåte i årets parade var Skeiv Verden, etterfulgt av hele 152 andre andre seksjoner og flåter. 

Flere rekorder
Oslo Pride har opplevd flere rekorder under prideuken. I år meldte over 450 personer seg som festivalfrivillige under prideuken. I tillegg til dette har festivalen nærmere 100 helårsfrivillige. Med 550 frivillige totalt er dette også historisk rekord for festivalen. 

Det har heller aldri vært så mange besøkende på åpningsdagen i Pride Park som i år. Da var det over 12.000 personer som besøkte nye Pride Park på Kontraskjæret.

Nå fortsetter festen og protesten i Pride Park på Kontraskjæret – hvor det trolig også vil settes besøksrekord – før festivalen avsluttes med Skeiv Natt på Clarion Hotel The Hub og Seksuell på SALT.


Generell Informasjon:

  • Forrige Pride Parade ble avholdt i 2019. Den gangen gikk det 50.000 i paraden. Etter dette fulgte to år med covid, og fjorårets parade ble avlyst på grunn av terrorangrepet.
  • Det ble arrangert et regnbuetog i september 2022 etterfulgt av en solidaritetsmarkering. I dette toget gikk det 72.000 mennesker.
  • Paradedagen avslutter årets Oslo Pride, som startet 23. juni. 
  • Oslo Pride består av arenaene Pride Park, Pride House, Mini Pride og Pride Parade. I tillegg har det vært flere offisielle arrangementer på andre eksterne arenaer.
  • Oslo Pride offentliggjør besøkstall for hele festivalen tidlig neste uke.