Advertisement

Unni Lindell gjør suksess med viktig bokserie for barn.

Endelig er niende bok om Ella og klassevennene hennes her, «Ella + Marek = sant». Den handler om Marek som kommer til Norge som flyktning fra Ukraina og begynner i Ellas klasse. 

– Marek er i Norge alene med moren, mens faren er igjen i Ukraina. Det blir selvsagt raskt drama da både Ella og klassens tøffeste jente, Livia, forelsker seg i ham, sier Lindell om den nye boken.

Gjenkjennelig for mange

De åtte første bøkene i Ella-serien kom ut på Aschehoug forlag. Lettlestbøkene for barn i alderen 6 til 10 år ble raskt populære, og har nå et totalopplag på 130 000 eksemplarer.

– Bøkene er ikke store litterære verk, men de er ment som enkle innføringer til egenlesing. Bøkene tar opp enkle hverdagssituasjoner i klassemiljøet som barn kan kjenne seg igjen i, sier Lindell.

– Det meste som utgis for barn er krim eller handler om dinosaurer. Jeg tror bøkene har blitt en så stor suksess fordi enkle lettlestbøker om følelser, forelskelse og mobbing er mangelvare, utdyper hun. 

Prisbelønt

Lindell har et allsidig barne- og ungdomsbok-forfatterskap bak seg. Hun har fått flere priser for disse, blant annet Kritikerprisen for boka «Sugemerket» i 1995.

Ella-bøkene er illustrert av Lars Rudebjer, også kjent for illustrasjonene i «Dinosaurgjengen».