Advertisement

Torsdag 31. August åpner «Båter i Sjøen» dørene på Aker Brygge og ønsket båtfolket velkommen til årets høydepunkt. I år er den flytende båtmessen helt utsolgt for utstillere og inneholder en rekke nyhete

Det er intense dager i messe-innspurten hos Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. De er arrangør av «Båter i Sjøen» og står selv for all logistikk og planlegging. Daglig leder i Norboat, Magnus Frøshaug Ryhjell kan imidlertid fortelle at de har god kontroll på alle detaljer og at de gleder seg til å komme i gang.

– Ja, nå er det ikke lenge før så nå gleder vi oss veldig. Det blir en fantastisk fin messe i år, som vi virkelig ser frem til å vise til publikum. Det er veldig mye jobb med en slik messe, da den krever enormt med logistikk og mange arbeidstimer, men nå ser vi målstreken, sier Ryhjell.

«Båter i Sjøen» er for mange båtelskere årets store høydepunkt, hvilket gjør at arrangementet ikke er noe Norboat tar lett på.

Nei, absolutt ikke! Ovenfor båtfolket er «Båter i Sjøen» noe av det aller viktigste vi gjør og denne messen har etter hvert blitt den mest fremtredende når det kommer til markedsføring og salg av neste års båter og produkter. I tillegg er det en veldig viktig arena for å fremme båtlivet generelt, ved å vise at det finnes produkter og løsninger for alle som ønsker å bruke den vakre kystlinjen vi har her i landet, forteller Ryhjell.

Før de åpner dørene til årets messe, kan Norboat også fortelle om en rekke nyheter, både på selve messen og blant produktene. Internt i Norboat har de brukt mye tid på planleggingen av messen og arbeidet med årets messe begynte allerede kort tid etter at de stengte dørene i fjor.

– I fjor hadde vi comeback etter pandemien, med en del nye elementer som ble veldig godt mottatt. I år har vi hatt feedback’en fra i fjor som utgangspunkt og forsøkt å adressere områdene hvor vi så at vi kunne løfte oss, samt innføre flere nye elementer. Det har resultert i en egen elbåtbrygge, ny flytende restaurant og forbredret logistikk ved innslipp for å minske køen i de mest besøkte tidsrommene, avslutter Ryhjell

Når det kommer til produktene som skal vises frem, er det Event Manager i Norboat, Christian Broch Korsbøen som har den komplette oversikten. På dette området er det ikke rent lite å glede seg til, skal man tro han:

– I år er det utrolig mye bra og vi har flere premierer fra flere merker. I tillegg er det mange av årets nyheter, som det sikkert er en del som fortsatt ikke har sett. De fleste som følger med på motorbåter har nok registrert at publikum vil få se den splitter nye Askeladden C97 for første gang, men det er også mye annet kult man kan kose seg med. For eksempel kommer også seilbåten Najad 450 CC, som er en verdenspremiere. Det er en utrolig fin båt som alle burde kikke på. Så har du i tillegg den nye Yamarin 80DC som blir veldig spennende, samt at River Boats har annonsert at de lanserer noe helt nytt, uten at man vet helt hva det er. Selv ikke vi vet dét, forteller Korsbøen

På spørsmål om han har noen råd til publikum, nevner Korsbøen både forberedelser og tid på messen:

– Mine to beste råd er for det første å gå inn på nettsiden i forkant for å orientere seg. Da kommer du til messen med oversikt og kan være sikker på at du får med deg alle gobitene. Det andre rådet er å sette av god tid. Det er utrolig mye fint å se på, i tillegg til et stort aktivitetsområde og en ny, flytende restaurant med god mat. Alt dette er det verdt å få med seg. I tillegg ville jeg kjøpt billett på forhånd eller med vipps på stedet, da kommer du kjappest inn og slipper eventuell kø, avslutter Korsbøen i Norboat.

https://www.youtube.com/embed/TE7HE0cCGtEBåter i Sjøen video